Neurofeedback therapie

Eeg, Integration, Brain Current Measurement

Het is vele malen aangetoond dat een hond problemen opspoort ver voordat de patiënt zich ervan bewust is en zelfs voordat de arts een ziekte vaststelt. Dit is waar het bij neurofeedbacktherapie om gaat. Het wordt al sinds de beginjaren gebruikt voor uiteenlopende zaken als het verbeteren van de rijvaardigheid, het verhogen van de snelheid van informatieverwerking en zelfs het verhogen van het vermogen van de hersenen om daadwerkelijk te denken.

Neurofeedback omvat feedbacktraining, wat betekent dat u echt nuttige informatie krijgt over de prestaties van uw hersenen en lichaam. Tegelijkertijd zult u in staat zijn de controle over uw lichaam en hersenen over te nemen en in staat zijn de veranderingen aan te brengen die u wenst. Gewoonlijk reageren het lichaam en de hersenen van een mens zeer goed op feedbacktraining, wat betekent dat als u een baan hebt waarvan bekend is dat u er nerveus van wordt, u uiteindelijk zult merken dat uw zenuwstelsel gewoon niet zo goed werkt als het zou moeten, of dat u zelfs in staat kunt zijn uw vaardigheden te vergroten en te presteren op een niveau dat ver boven uw natuurlijke capaciteiten ligt.

Zoals u ziet, kan deze therapie voor iedereen zeer nuttig zijn. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudig te volgen procedures die je kunt leren en gebruiken om jezelf er beter uit te laten zien en je beter te laten voelen in een kwestie van minuten. Deze procedures hebben de kracht om je leven ten goede te veranderen, zodat je een gevoel van controle over je eigen leven krijgt en je emoties onder controle kunt houden. Er zijn zelfs een aantal mensen die regelmatig neurofeedback gebruiken, niet alleen om hun dagelijkse activiteiten te verbeteren, maar ook om hen te helpen een positievere kijk op het leven en het werk te ontwikkelen en om in het algemeen hun algehele gemoedstoestand te verbeteren.

Nu zult u zich afvragen hoe u neurofeedback kunt gebruiken om u beter te voelen. Neurofeedback is in feite voorgeschreven om militair personeel te helpen om te gaan met de psychologische gevolgen van de strijd, die voor velen verlammend kan zijn. Het is ook gebruikt door patiënten die betrokken zijn geweest bij auto-ongelukken en diegenen die traumatisch hersenletsel hebben opgelopen. Een belangrijk punt is dat neurofeedbacktraining niet alleen bedoeld is voor mensen die hun cognitieve vermogens of die van hun kinderen willen verbeteren, maar ook wordt gebruikt om lijders aan een verscheidenheid van neurologische en mentale aandoeningen te helpen.

Neurofeedback kan worden gebruikt om de rijvaardigheid te helpen verbeteren, zelfs voor mensen bij wie een rijvaardigheidstekort is vastgesteld. Aerobic-therapeuten gebruiken het om patiënten te helpen die worstelen om gezond te blijven, door eerst problemen in de manier van werken van het lichaam op te sporen en dan te handelen door het stimuleren van de om de plaatsen in het lichaam die de persoon doen worstelen glad te strijken.

Neurofeedback wordt al vele jaren door clinici gebruikt, zowel als onderdeel van een klinisch onderzoek als op zichzelf staand. Artsen gebruiken Neurofeedback op verschillende manieren om mensen te helpen vroege tekenen van ziekte op te sporen, of om de prestaties van de systemen en organen van het lichaam te helpen verbeteren. Net zoals er veel verschillende toepassingen van Neurofeedback zijn, zijn er ook veel verschillende plaatsen voor. Het is een essentieel hulpmiddel voor degenen die werkzaam zijn in de sportgeneeskunde, voor hen die geïnteresseerd zijn in het bijhouden van nauwkeurige gegevens van hun sportpatiënten, voor hen die clinici zijn die Neurofeedback kunnen gebruiken om hun behandelingen te helpen optimaliseren.